fbpx skip to Main Content
Menu

Over Alittlecowsdream

Mag ik mezelf even voorstellen?

Ik ben Jeanette Brouwer, 52 jaar oud en de bedenker en maker van Alittlecowsdream. Ik woon met mijn man en 3 kinderen in een oude boerderij in Heerhugowaard, die tot enkele jaren geleden midden in het weiland tussen de koeien stond. Ik kon vreselijk genieten van de aanblik van die oer-Hollandse beesten in het gras en tussen de paardenbloemen. Nu is mijn uitzicht veranderd en heeft het weiland plaats moeten maken voor het meer van Luna. Ook prachtig, maar soms droomde ik nog van mijn koetjes in de wei…………. Alittlecowsdream werd geboren!

6 jaar lang heb ik thuis, in mijn piepkleine ateliertje, mijn koetjes geboren laten worden. Het werd op een gegeven moment wel wat druk bij ons in huis. Overal stonden de koetjes te wachten op een baasje of bazinnetje. Onze slaapkamer werd voornamelijk als knusse stal gezien. Hoog tijd dus om een grotere stal te gaan zoeken! En ja hoor, dat is gelukt! Nu hebben mijn koetjes en ik domicilie gevonden in een prachtig atelier in de Art Farm aan de Rustenburgerweg 126 in Heerhugowaard. Een super inspirerende omgeving om mijn kleine koeiendromen te creëren. Een atelier met een prachtige lichtinval en mét uitzicht op de weilanden!!!

Alittlecowsdream...

Stoere, pure tassen, sleutelhangers en portemonnees voor dito mannen en vrouwen, gemaakt van dik, authentiek rund (waterbuffel) leer, al dan niet gecombineerd met koeienvacht. Een groot aantal verschillende modellen in natuurlijke kleuren, elk voor zich uniek, met een unieke naam en origineel oormerk.

Alittlecowsdream is een klein eigenzinnig label dat bestaat sinds 2008. Ik had toen een ‘kleine koeiendroom’, die in 10 jaar tijd best groot is geworden. Mijn kleine koeiendroom ging erover, dat ik het zo mooi zou vinden, dat de koeien, die in onze maatschappij gegeten worden, niet vergeten worden.

Ik begon met het maken van hele pure, robuuste tassen, waar je de levenstekens van het beest letterlijk terug kunt zien. Tassen die zo sterk zijn dat ze jaren en jaren mee gaan, en hiermee de herinnering aan de koe levend houden.

Intussen ben ik mijn droom steeds meer gaan verfijnen. Door het gebruik van grotendeels biologische huiden, hoop ik mensen ertoe aan te zetten hun vleesconsumptie ook onder de loep te nemen. Kies liever voor twee keer in de week een stukje vlees van een koe die een goed leven heeft gehad, dan dagelijks voor vlees van de kiloslager.

Het concept

Alle producten van Alittlecowsdream zijn te bestellen zoals ze zijn afgebeeld in de webshop. Daarnaast is het ook mogelijk, en misschien zelfs wel leuker, wanneer je zelf je eigen wensen kenbaar maakt. Binnen de modellen die er zijn, kun je bijvoorbeeld aangeven waar en op welke manier je een vachtje wilt, welke kleur waterbuffel leer je wilt of misschien wil je wel twee kleuren combineren, hoe lang je een flap wilt of een schouderband, kortom, je kunt helpen je eigen unieke tas samen te stellen. Via de pagina ‘Tas op maat‘, telefonisch of via Whatsapp kun je je wensen overleggen.

Daarnaast zijn de Open Staldagen in de thuis stal een leuke en vooral gezellige optie om met elkaar geweldige tassen te bedenken. Ook is Alittlecowsdream te vinden op verschillende beurzen en evenementen door het land, bekijk hiervoor de agenda.

In de webshop kun je alle Alittlecowsdream-artikelen kopen die al klaar zijn voor vertrek naar je toe, dus zonder levertijd!

De naam

Hoewel de naam Alittlecowsdream wellicht iets anders doet vermoeden (lees ‘m alsjeblieft met een vette knipoog!), zie ik het maken van tassen uit buffel- en koeienhuiden als eerbetoon aan het beest, dat anders na consumptie in de vergetelheid raakt.

Voor alle duidelijkheid: voor de tassen van Alittlecowsdream is geen koe geslacht. De biologische koeien waar wij voor kiezen, hebben een goed leven gehad, zijn grasgevoerd, hebben geen onnodige antibiotica gekregen, zijn niet gemolken voor verkoop van melk, mochten hun kalfjes bij zich houden en zijn op niet-stressvolle wijze geslacht voor het vlees. Door de huid te verwerken in een puur natuurlijke tas, blijft de koe nog jaren herinnerd.

De oormerken

Mijn ‘koetjes’ dragen oormerken, net als de koeien in de wei. Ze laten zien, dat elke koe uniek is en dat ook elke tas uniek is daardoor. Alittlecowsdream is geen voorstander van oormerken, maar wil er, met het gebruik van de oormerken mensen wel graag attent op maken.

Elke tas van Alittlecowsdream heeft een origineel oormerk met daarop de naam van de tas met een uniek volgnummer. Berta3 bijvoorbeeld is de derde tas die van type Berta gemaakt is. Net zoals de oormerken bij koeien, is dit oormerk permanent en hoort echt bij de tas.

Back To Top